Friday, June 24, 2011

Tips on facebook "How to hide all recent activity?".


Want to hide recent activity :
- Things you like
- Friending activity
- Comment activity
- Wall posts you make

Here I will show to you a simple tutorial on how to hide all this kind of activity.

1st: Go to the recent activity section as shown above. Move you cursor to the right side one of the recent activity, the cross icon will appear and click to the cross icon.

2nd: After you clicking the cross icon, an option will appear. Click to the bottom option which is "Hide all comment activity...".

3rd: After you clicking the "Hide all comment activity..." option, a pop-up message will appear. If you want to continue to hide all the comment activity, you need to click the "Hide all" button to complete the process. Same steps if you want to hide others recent activity.

P/S: If you want to unhide back the recent activity, don't worry I will show you the tutorial.


1. Click the "Edit Options" link under the recent activity.
2. After you clicking the link, a pop-up message will appear.
3. Click the cross icon to unhide back one of the recent activity.

Hope you enjoy it!

Thursday, April 28, 2011

Final Exams... ^_^"





the definition of "Studying last minute" is a person that can perform their final exams successfully... hahaha... ^_^

apa nak jadi ni... hahaha... :))

Saturday, March 26, 2011

( Mama Chops Papa Grill ) Now at Segamat !!!


Sebelum...


Selepas...


Pintu masuk


Menu²


Sunday, March 20, 2011

Super 20. ^_^

Menyambut hari lahir yang ke 20... terasa mcm dh matang... cewaahh... padahal dh makin berumur = tua larh kn... hahahaha... apa² pun aku bersyukur,,, sebab masih diberi kesempatan dari Ilahi, untuk berkhidmat sebagai hambaNya dimuka bumi ini... Alhamdulillah... hari ni nk cerita skit psl gmbr kat atas ni... sepatutnya tarikh sebenar hari lahir aku ialah 21 Mac 2011 ni... tp disebabkan masa yg xcukup aku terpaksa sambut awal dengan abg ipar aku... sebab hari lahir kitorg xjauh mana pun... abg ipar aku 22, aku 21... dekat larh tu kn... so sambut skali... mula² aku x expect pun dpt apa² dari adik - beradik & parents aku... skali diorg ada lah kasi something kn... so aku balik UiTM Segamat nnt bukan dgn tgn kosong... huhu... mst korang tertanya² apa yg diorg kasi kn... hahahaha... ada larh kn... kek hari lahir tahun 2011 ditaja oleh kak eda & abg wan... seperti biasalah kn chocolate indulgence dari Secret Recipe... sedaapp sgt... thanks to my lovely sister & my brother-in-law... thanks too my parents, my siblings, my sister-in-law, my niece & my nephew... ^_^

Tuesday, March 8, 2011

Saturday, February 26, 2011

JUMPING HIGH PHOTO CONTEST




for more information please visit competition organizer at http://lifeoftyra.blogspot.com/



Please wait until the GIF photo finished loading...






Let's get Rock, jump babeh... hahaha... gambar ini diambil ketika sehari sebelum raya aidilfitri 2010... sebagai tanda semangat dapat menghabiskan puasa dibulan ramadhan... saya & kaif melakukan aksi cool ini... terima kasih kepada abg saya adi... yg telah menjadi photographer kami yg sgt expert... ^_^


Saya nak tag:

Friday, February 11, 2011

Collection of Activity 2011. ^_^




Tennis:
. Experience: 1 month
. Ability:
   - Forehand (Still in learning)
   - Backhand (Still in learning)
   - Serve (Poor)
. E
quipment:
   - Racket (Borrow from my friend)
   - Pair of sport shoe (Own)

Ice Skating:
. Experience: 1 day
. Ability:
   - Move forward ^_^
   - Move backward (Failed)
. Equipment:
   - Ice skates (Rent)

   - Glove (Own)

Photographer:
. Experience: 1 year
. Ability:
   - Everything
. Equipment:
   - Nikon D3100 (Present from my eldest brother)

Thursday, February 10, 2011

Saturday, February 5, 2011

Friday, January 14, 2011

Creative Header.


Click on the picture to get the URL!





Thursday, January 13, 2011

Shocking News!




Slogan kegemaran "NO INTERSESSION NO GRADUATION ON TIME"... ari ni students UiTM campus segamat, johor, course computer science berhadapan dgn masalah ini... akibat intersesi dimansuhkan kami terpaksa di"extend"kn... sedih sedih sedih... tp apa bole buat... hidup mst diteruskan... pengajian mst diselesaikan... assignment mst dilaksanakan... hahaha... apa² pown kwn² jgn bersedih... aku mendoakan agar kita semua graduate okay... ^_^

Monday, January 10, 2011

Nan Cheese Pizza (Steven's Corner).

Ari ni kita cite psl nan cheese pizza... hahaha... nan ni antara fav mknn aku time cuti²... punca aku gila mkn kat nan ni disebabkn abg aku khairulfikri yg ajak mkn kat sana... smpi skrg aku masih up to date dekat nan ni... kah³... yg best nyew nan ni inti dia ada cheese yg melimpah² mcm air hujan yg turun dr awan... tiba² jer... hahaha... & ada ketulan² ayam didalam nyew... mmg best... pegi larh cuba kwn²... anda pst xkn kecewa... ^_^

Sunday, January 9, 2011

Mana perginya cita - cita jika tiada usaha.

Masalah yg dtg aku terima dgn hati yg tabah... mungkin ini semua ujian dr Allah agar aku tidak berputus asa didalam pengajian aku ini... mana mungkin aku dpt mencapai kejayaan itu jika aku sendiri xprnh usaha... mana mungkin juga cita - citaku akan tercapai kalau aku berputus asa... hari² yg telah berlalu mematangkan diri aku supaya aku mampu berdiri di atas kaki aku sendiri... kejayaan itu juga mestilah disertakan dgn doa kpd Allah Subhanahu Wa ta'ala... perintah²Nya jgnlah sesekali kita tgglkn... aku bersyukur kpdMu Ya ALLAH... Alhamdulillah...

Lompat² capai kejayaan.

Ni larh hasil & aksi lompatan oleh anak² teruna Haji Saad & Hajjah Rokhiyak... huhu... pengajaran utk hari ni... kita bole mencapai kejayaan itu jika kita berusaha dgn bersungguh²... mcm kat dlm gmbr ni... bukan senang tau nk lompat tggi² ni... kena ada usaha utk melompat lebih tggi & hasil nyew... kami berjaya!!! ^_^

Adik - beradikku.

Hehehe... post utk hari ni, hari utk berkenalan dgn ank² Haji Saad & Hajjah Rokhiyak... Mereka dianugerahkan 5 orang anak kesemuanya... 4 lelaki & 1 perempuan... Yg telah berkahwin ialah yg berbaju peach & oren... iaitu abg sulung & kakak... Lagi 3 org ank teruna Haji Saad & Hajjah Rokhiyak masih dlm proses penentuan... akan tetapi yg berbaju hijau ini bakal menjadi pengatin baru utk tahun 2011 ini insyaallah... so tggl aku ngan abg yg berada dikedudukan atas aku ini... kih3... ada sape² nk jd sebahagian drpd keluarga kami... masuk larh audition... hahahaha... 3 yg berada ditgh² telah berkerja... manakala yg ditepi kiri & kanan... masih muntut di institut pengajian tggi...

Saturday, January 8, 2011

Mardhiyyah Hilmi.

Selamat hari lahir yg ke 20 Diyaa.. dh besar dh kwn sy ni.. hahaha.. kenal dh lama tp xprnh nk jumpa.. terima kasih dekat myspace sbb dia larh aku kenal ngan diyaa smpi ke hari ini... ^_^ hari ni just nk wish birthday kat dia... dh masuk 7 tahun kitorg kenal... rasa mcm smlm jer comment dekat myspace... hahaha... best berkwn ngan dia ni... sbb byk dapat nasihat... mcm tu larh kwn kn diyaa? :D skrg dia dh sambung blaja kat negara org... nk jd doktor yg berjaya kena larh berkoban skit kn... nnt senang larh sape² yg sakit jumpa larh doktor diyaa ni... kui³.. kata² akhir... semoga diyaa dpt tamatkan pengajian diyaa kat sana yea... caiyok²! hadiah sempena birthday awk... ku utuskan doa untukmu... hehehe... semoga awk dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, bahagia selalu & senyum selalu... sekian terima kasih... :D

Friday, January 7, 2011

Cerita Kehidupanku.

Menyelami kisah pahit & manis aku sebagai anak bongsu kepada Haji Saad (bapa) dengan Hajjah Rokhiyak (ibu)... Aku dilahirkan pada 21 Mac 1991 bersamaan dengan 4 ramadhan 1412... Aku dilahirkan pada pukul 3.45 pagi di Louders Medical Centre, jalan Ipoh, Kuala Lumpur... Nama yang diberi ialah Khairulazfar bin Saad... Aku mempunyai 3 orang abang & seorang kakak... Ketika umur aku 5 tahun, aku mendapat pendidikan pertama di Tadika Islam Nur Ehsan... Selama 2 tahun aku menuntut ilmu di situ... Setelah tamat zaman tadika aku, aku meneruskan pembelajaran aku di Sekolah Kebangsaan Desa Setapak... selama 6 tahun berada di sekolah tersebut & aku memperolehi keputusan peperiksaan UPSR yang memberangsangkan... Harapan ibuku ingin melihat aku menjadi salah seorang pelajar tahfiz didalam adik beradik aku... Lalu aku dihantar ke Maahad Tahfiz At Tijarah di Kampung Baru, Kuala Lumpur... Di situ aku banyak menimba ilmu - ilmu tentang keagamaan... namun begitu, harapan ibuku tidak tercapai kerana sekolah tersebut tidak memenuhi kehendak pembelajaran aku sebagai rakyat Malaysia... Aku meneruskan pembelajaran aku ke Sekolah biasa iaitu berhampiran dengan kawasan perumahan aku... Sekolah Menengah Kebangsaan Wangsa Maju Seksyen 2 adalah sekolah dimana aku menuntut ilmu sebagai pelajar sekolah menengah... Selama 2 tahun aku berada di sekolah tersebut iaitu tingkatan 2 & 3... Pengalaman aku yang menarik di sekolah tersebut ialah menyertai Pertubuhan Seni Silat Gayong Malaysia (PSSGM)... Selama 2 tahun juga aku telah menyertai sebanyak 3 kali pertandingan dalam silat seni... Akan tetapi kemenangan tidak memihak dipihak aku disetiap pertandingan silat seni yang aku sertai... Aku rasa seronok dapat menjadi wakil sekolah aku didalam bidang silat ini... Aku menamatkan pengajian aku sehingga tingkatan 3 & berjaya menduduki peperiksaan besar ke 2 aku, PMR... Keputusan kurang memberangsangkan dari yang sebelum ini... Aku bersyukur dengan apa yang aku perolehi, aku memohon untuk ke sekolah teknik... sementara menanti keputusan tawaran tersebut aku masih meneruskan pembelajaran aku di SMKWM2 selama sebulan... Pada 20 Januari 2007 aku menyemak keputusan tawaran ke sekolah teknik secara "online" di internet... Aku berjaya mendapat tawaran tersebut... Aku ditempatkan di Sekolah Menengah Teknik Gerik, Perak... Tarikh mendaftar ke sekolah tersebut pada 29 Januari 2007... Pengalaman paling kelakar aku dekat sekolah teknik ini ialah surat tawaran tidak sampai ke rumah... Dengan hati yang tenang & tanpa berfikir panjang... Aku "SLUMBER" jer mendaftar... Nasib baiklah Penolong Kanan dia ada simpan maklumat tentang aku dekat sekolah mereka... Aku mendapat kursus dalam kejuruteraan elektrik & elektronik... Dekat sekolah ini pula aku aktif dalam kadet bomba & softball... Aku juga telah menjadi wakil sekolah tersebut didalam kawad peringkat daerah & pertandingan softball peringkat negeri... Mana - mana pertandingan yang aku sertai memang tidak akan menang... Subjek kegemaran aku di sekolah teknik ini ialah lukisan kejuruteraan... Alhamdulillah setiap kali ujian dapat A1... SPM adalah peperiksaan besar terakhir aku & dengan keputusan SPM yang aku perolehi, aku telah dapat melanjutkan pelajaran aku ke universiti iaitu Universiti Mara Malaysia (UiTM) kampus Segamat, Johor... Di UiTM pula aku telah bertukar kursus diploma dalam sains komputer...